skip to Main Content

Eerste voorbereidingen begonnen voor vernieuwing grote zorgcao’s

GehandicaptenzorgGGZVVTZiekenhuizen

Eind dit jaar lopen een paar grote zorgcao’s af: Cao VVT, Cao GGZ en de Cao Gehandicaptenzorg. Verder loopt begin 2025 de Cao Ziekenhuizen af. Zoals gebruikelijk begint ruim van tevoren onze voorbereiding voor de onderhandelingen over de nieuwe cao’s. Dat betekent dat onze beroepsverenigingen in deze periode input ophalen bij hun leden onder de betreffende cao: in hoeverre sluiten de arbeidsvoorwaarden in je cao nog goed aan bij je werkzaamheden en op welke punten heb je behoefte aan verbetering?

De onderhandelaars van FBZ stellen op basis van de input van zorgprofessionals en ons arbeidsvoorwaardenbeleid een inzet op voor de onderhandelingen over de nieuwe cao. Ook de cao-klankbordgroepen van deze vier cao’s met zorgprofessionals uit het werkveld worden weer actief. Tijdens het cao-traject denken leden in de cao-klankbordgroep mee met de onderhandelaars en geven zij een beeld van de praktijk op de werkvloer. Komende weken vinden de eerste bijeenkomsten van een aantal cao-klankbordgroepen plaats.

Ledenbetrokkenheid

Gedurende het hele cao-proces is de achterban van FBZ op verschillende manieren betrokken (zie de infographic). Op dit moment is het vooral van belang dat je als zorgprofessional op verzoek van je beroepsvereniging bij hen input aanlevert en je je bij je beroepsvereniging meldt als jouw vereniging aangeeft ruimte te hebben voor nieuwe leden in de cao-klankbordgroep.

 

×Close search
Zoeken