skip to Main Content

Nog meer sociaal plannen zorginstellingen online beschikbaar

reorganisatiesociaalplan

De onderhandelaars van FBZ zitten niet alleen aan tafel bij cao-overleggen, maar onderhandelen ook met werkgevers van instellingen door het hele land over sociaal plannen, overdrachtsprotocollen, sociaal convenanten en andere regelingen. Met ruim 70 nieuwe sociaal plannen zijn er al meer dan 500 sociaal plannen van zorginstellingen in diverse sectoren beschikbaar. 

Anticiperen
In een sociaal plan is vastgelegd hoe de gevolgen voor werknemers worden opgevangen voor het geval zich in de toekomst een organisatieverandering voordoet, zoals een reorganisatie, fusie of faillissement. Doel is eventuele nadelige gevolgen zoveel mogelijk te  beperken. We zetten bijvoorbeeld in op het voorkomen van gedwongen ontslagen, behoud van salaris bij plaatsing in een lager ingeschaalde functie, begeleiding van werk-naar-werk en een transparante herplaatsingsprocedure.

In veel zorginstellingen ligt een sociaal plan op de plank ‘voor het geval dat’. Alle beschikbare  sociaal plannen zijn te vinden op www.fbz.nl/sociaal-plan/.

×Close search
Zoeken