skip to Main Content

Denk mee over regeling ‘Even ietsje minder’ in de nieuwe Cao Gehandicaptenzorg

GezondenveiligwerkenGGZ

Wil je mentaal en fysiek in balans blijven en met plezier naar je werk blijven gaan? Dat is de rode draad van de klankbordsessies over de nieuwe regeling ‘Even ietsje minder’ in de Cao Gehandicaptenzorg. Er zijn twee rondes, met twee sessies per ronde. De eerste ronde vindt plaats op 10 en 11 september, de tweede ronde op 1 en 3 oktober.

Werkgeversorganisatie VGN, de vakbonden FBZ, CNV, FNV en NU’91 hebben de afspraak gemaakt om te komen tot een regeling voor werknemers om mentaal en fysiek in balans te blijven in verschillende fases van het leven. De regeling wordt in de cao aangeduid als de regeling ‘Even ietsje minder’.

Wat is het doel van deze klankbordsessies?

De Stichting Arbeidsmarkt Gehandicaptenzorg (StAG) waarin de werkgeversorganisatie en de vakbonden zijn vertegenwoordigd, heeft aan een extern bureau gevraagd de sociale partners te begeleiden en te adviseren bij het ontwerpen van een regeling.

De onderzoekers van het externe bureau leggen graag vier denkrichtingen voor aan werkgevers en werknemers in de gehandicaptenzorg. De opgehaalde input wordt teruggekoppeld aan de cao-partijen voor verdere bespreking en besluitvorming.

Doel van deze klankbordsessies is om een scherper inzicht te krijgen in wat werknemers nodig hebben om mentaal en fysiek in balans te blijven en uitval te voorkomen en wat voor werkgevers werkbaar en haalbaar is.

Wat kun je verwachten van de sessies?

Je neemt als werknemer deel aan twee klankbordsessies van maximaal twee uur per sessie. Het is de bedoeling dat je voor beide rondes een sessie beschikbaar bent.

In de eerste ronde krijg je vier varianten van de regeling voorgelegd. Op basis van de uitkomsten van de eerste ronde en de separaat opgehaalde input van werkgevers, werken de onderzoekers de mogelijke regeling uit. Vervolgens leggen zij in een tweede ronde de verder uitgewerkte, mogelijke regeling nogmaals voor. Zo wordt toegewerkt naar een regeling die zinvol, haalbaar en werkbaar is. Deze regeling wordt vervolgens besproken tijdens de cao-onderhandelingen.

Eerste ronde sessies werknemers:

  • 10 september, 09.00 -11.00 uur
  • 11 september, 14.00-16.00 uur

Tweede ronde sessies werknemers:

  • 1 oktober, 09.00-11.00 uur
  • 3 oktober, 09:00-11.00 uur

Locatie(s): centraal in het land.

Aanmelden?

Interesse? Je kan je t/m 29 augustus aanmelden bij het secretariaat: bureau@fbz.nl. Vermeld bij je aanmelding je naam, functie, e-mailadres en telefoonnummer. Voor vragen over de sessies kun je een mail sturen naar info@linxx.org.

 

 

 

 

×Close search
Zoeken