skip to Main Content

FBZ sluit aan bij de Cao Human Total Care (HTC)

HTC

FBZ is toegetreden tot de cao-tafel van de Cao Human Total Care (HTC), de cao die geldt voor medewerkers bij ArboNed, HumanCapitalCare, Mensely, Focus en IT&Care. Deze stap markeert een belangrijke mijlpaal in onze inzet voor de collectieve belangen van zorgprofessionals, waaronder bedrijfsartsen, psychologen en fysiotherapeuten binnen de arbodienstverlening.

De aansluiting is een logisch vervolg op onze samenwerking met de drie grote arbodiensten in Nederland: Arbo Unie, Zorg van de Zaak en nu dus ook HumanCapitalCare. We zorgen ervoor dat zorgprofessionals bij deze arbodiensten hun werk goed kunnen doen, zodat we bijdragen aan een gezond en duurzaam werkklimaat. Samen met de FNV, De Unie en de BVP (Belangenbehartiging van eigen personeel) zijn we vanaf nu een volwaardige gesprekspartner aan de cao-tafel.

Jesse Lagendijk, onderhandelaar arbeidsvoorwaarden: “Wij zijn blij dat FBZ kan deelnemen aan de onderhandelingen voor de Cao Human Total Care. Met onze eerdere betrokkenheid bij Arbo Unie en Zorg van de Zaak sluiten wij naadloos aan bij de koers die we hebben ingezet: het versterken van de positie van zorgprofessionals in de arbodienstverlening. Zo zorgen we er niet alleen voor dat zorgprofessionals hun werk goed kunnen doen, maar dragen we ook bij aan een gezonder en duurzamer werkklimaat in Nederland”

Hoe verder?

De huidige cao loopt af op 31 december 2024. In de komende weken werken we aan een speciale cao-pagina voor de Cao HTC. Leden die werkzaam zijn onder de Cao HTC ontvangen binnenkort een mailing over hoe zij hun input kunnen aanleveren, zodat we gezamenlijk kunnen bouwen aan betere arbeidsvoorwaarden.

Op 30 oktober staat de volgende overlegronde gepland.

×Close search
Zoeken