skip to Main Content

Als universiteitswerknemer kan je nu extra voordelig lid worden van je vereniging

Nederlandse Universiteiten

Word je als universiteitswerknemer in september of oktober 2024 lid van een bij FBZ aangesloten vereniging? Dan krijg je sowieso 100 euro terug van je werkgever! Dit is een mooie cao-afspraak bij de start van het academische jaar. En als je de contributiefactuur van je vereniging via het keuzemodel fiscaalvriendelijk laat verrekenen met je salaris, levert dat je extra netto voordeel op.

Veel voordelen voor jou
Met meer leden staan we sterker bij afspraken over goede arbeidsvoorwaarden. We behartigen namens de verenigingen je werknemersbelangen bij de Cao Nederlandse Universiteiten en het overleg met je werkgever. Maar als lid geniet je van meer voordelen Je vereniging ondersteunt je beroepsinhoudelijk. Want de ontwikkelingen in je vak staan nooit stil. Je bent goed op de hoogte van de activiteiten en je maakt gebruik van alle andere ledenvoordelen. FBZ zorgt voor betere arbeidsvoorwaarden. Zo zorgen je vereniging en FBZ er samen voor dat leden hun werk goed kunnen doen. Ook kun je rekenen op onze inspanningen om je positie als werknemer te versterken.

Het merendeel van de verenigingen biedt binnen het lidmaatschappakket gratis juridische hulp aan hun leden. Check op onze website of dit ook voor jouw beroepsgroep geldt. Zo ja, dan heb je zodra je lid bent, direct toegang tot arbeidsjuristen van FBZ Rechtshulp. Per jaar kan je gratis 10 uur gebruikmaken van deskundige hulp bij al je arbeidsgerelateerde vragen of issues. Dat kan van pas komen, want het zijn onrustige tijden bij de universiteiten in verband met de aankomende bezuinigingen op het wetenschappelijk onderwijs.

Bij de start van een nieuw cao-traject kan je suggesties geven hoe in jouw ogen de arbeidsvoorwaarden beter kunnen aansluiten op de praktijk. En je beslist mee over de nieuwe cao-afspraken die we met de universiteitswerkgevers maken.

Hoe het werkt

Schrijf je in september of oktober 2024 in bij je vereniging. Je kunt je alleen aansluiten als je vereniging federatiepartner is van FBZ. Lever het bewijsstuk van je lidmaatschap in bij HR van je universiteit en je ontvangt 100 euro op je rekening.

×Close search
Zoeken