skip to Main Content

Nieuwe tekst Cao Kraamzorg 2023-2024 beschikbaar

Kraamzorg

De definitieve tekst van de nieuwe Cao Kraamzorg 2023-2024 is nu beschikbaar, na het onderhandelingsresultaat dat FBZ en de andere vakbonden samen met werkgeversorganisatie Bo Geboortezorg op 8 februari bereikten. Werknemers hebben onder andere een structurele loonsverhoging van 10% in de eerste helft van 2024 ontvangen. De nieuwe cao liep van 1 juli 2023 tot en met 30 juni 2024. Na de zomer starten de nieuwe onderhandelingen.

  • De belangrijkste afspraken
  • Naast de salarisafspraken en het aanpakken van arbeidstijden en capaciteitsplanning, worden er ook belangrijke stappen gezet op het gebied van gezond en veilig werken. In lijn met de VVT-sector is er in de Cao Kraamzorg een klachtenregeling geïntroduceerd om ongewenst gedrag aan de orde te stellen.
  • Er zijn bepalingen in de cao opgenomen over het bespreekbaar maken en aanpakken van menstruatie- en overgangsklachten.
  • Zorgverzekeraars en werkgeversorganisatie Bo Geboortezorg hebben de verantwoordelijkheid genomen om de noodzakelijke tariefsverhogingen met verzekeraars te regelen.
  • Een werkgroep met vertegenwoordigers van zowel werkgevers als werknemers zal over het onderwerp werktijden aanbevelingen doen aan de cao-tafel. Na de zomer wordt hierover aan de cao-tafel gesproken en gecommuniceerd.

Bekijk de tekst van de nieuwe cao.

×Close search
Zoeken