skip to Main Content

Onderhandelingen nieuwe Cao Gehandicaptenzorg van start

Gehandicaptenzorg

Op dinsdag 8 oktober heeft een eerste overleg plaatsgevonden over een nieuwe Cao Gehandicaptenzorg. Het betrof een kennismaking tussen de delegaties van alle cao-partijen: werkgeversvereniging VGN en de vakbonden FBZ, FNV, CNV en NU’91. Tijdens dit eerste overleg is in hoofdlijnen besproken welke thema’s er spelen en zijn afspraken gemaakt over de inrichting van het proces om tot de nieuwe cao te komen.

De huidige cao loopt 31 december 2024 af. De eerste onderhandeling staat gepland op 4 november. Cao-partijen zullen dan hun inzet aan elkaar kenbaar maken, en vervolgens de verschillende onderwerpen bespreken. Hiervoor zijn meerdere dagen gepland in november, december en januari.

Verlenging regeling afbouw carrière

Omdat de verwachting is dat de onderhandelingen niet (ruim) voor 1 januari afgerond zijn, hebben partijen alvast een besluit genomen over verlenging van de regeling afbouw carrière in de cao. De uiterste datum dat werknemers konden instromen in deze regeling was 31 december 2024. Cao-partijen werken op dit moment nog aan een opvolger van deze regeling, maar die is nog niet gereed om in te voeren per 1 januari 2025. Daarom is nu al het besluit genomen dat instromen in de regeling afbouw carrière nog in heel 2025 mogelijk is. Deze regeling maakt het voor werknemers in cliëntgebonden functies mogelijk om in de drie jaar voorafgaand aan hun pensioen minder te gaan werken met behoud van pensioenopbouw en een deel van het salaris over deze minder gewerkte uren.

×Close search
Zoeken