skip to Main Content

Werknemersfederatie FBZ breidt uit met nieuwe federatiepartner LNAG

Met de toetreding van het Landelijk Netwerk Assortimentscoördinatoren in de Gezondheidszorg (LNAG) behartigen we ook de collectieve werknemersbelangen van deze beroepsgroep. Zij zijn werkzaam in tal van zorginstellingen, waaronder de algemene en universitaire ziekenhuizen. Dit betekent een verdere versterking van FBZ als cao-partij aan deze cao-tafels.

De Algemene Vergadering van FBZ heeft op voorstel van het FBZ-Bestuur onlangs ingestemd met uitbreiding van het LNAG per juli 2024. Hun leden in dienstverband kunnen daarmee rekenen op onze inspanningen om hun positie als werknemer te versterken.

Over LNAG

In de jaren negentig waren in diverse ziekenhuizen functionarissen die hetzelfde werk deden maar die voor hun eigen ziekenhuis hetzelfde wiel moesten uitvinden. De groep groeide uit tot een professioneel netwerk. Dit netwerk voert sinds 2003/2004 een logo met een spin die de functie karakteriseert.

Inmiddels is er een beroepsgroep ontstaan van coördinatoren medische hulpmiddelen/assortimentscoördinatoren medische hulpmiddelen. Vrijwel alle coördinatoren zijn lid van het LNAG. Het LNAG heeft een breed netwerk en wordt inmiddels gezien als een instituut met expertise over medische hulpmiddelen. Regelmatig vragen de NEN, IGJ en VWS om inhoudelijk advies. Het LNAG heeft een nieuw beroepsprofiel. Een expertisegroep binnen het LNAG verzorgt de opleiding tot coördinator medische hulpmiddelen.

Het LNAG is in 2024 een beroepsvereniging geworden.
Lees meer op de site van de LNAG https://www.lnag.nl/

×Close search
Zoeken